FAQ - najczęstsze pytania

  1. Co oznaczają gwiazdki przy nicku?
  2. Ostrzeżenia...O co chodzi?
  3. Kiedy otrzymam pełne prawa do konta?
  4. Co oznacza lista przyjaciół/wrogów?
  5. Jak dodać użytkownika do listy przyjaciół/wrogów?
  6. Jak zarządzać listą przyjaciół/wrogów?
  7. "Pole e-mail musi posiadać unikalną wartość"- błąd przy rejestracji albo edycji adresu e-mail
  8. Czemu nie zapamiętuje mnie pomimo naciśnięcia "zapamiętaj mnie"?

Co oznaczają gwiazdki przy nicku?

Po krótce - gwiazdki odpowiadają aktywności na stronie. W serwisie DieRoten.PL punkty aktywności można zdobyć na wiele sposób - codzienna obecność na portalu (daje zdecydowanie najwięcej), napisanie komentarza, czy też przyznawanie ocen zawodnikom. Wszystko to pozytywnie wpływa na gwiazdki. Jest jednak jeden czynnik, które może negatywnie wpłynąć na dorobek punktowy - ostrzeżenia.

Ostrzeżenia...O co chodzi?

Ostrzeżenia zostają przyznawane za złamanie regulaminu serwisu. Każdy użytkownik serwisu ma prawo zgłosić komentarz, który jego zdaniem powinien zostać usunięty. Po 3 przyznanych ostrzeżeniach, użytkownikowi odbiera się czasowo (na okres 2 tygodni) możliwość publikowania komentarzy.

Kiedy otrzymam pełne prawa do konta?

Pełne prawo do konta zostanie przyznane w momencie publikacji 25-ciu komentarzy na stronie. Otrzymasz stosowną informację kiedy to nastąpi w prywatnej wiadomości.

Co oznacza lista przyjaciół/wrogów?

Komentarze Twoich przyjaciół będą dla Ciebie wyróżnianie. Komentarze wrogów będą natomiast ukrywane, a dodatkowo osoby na tej liście nie będą mogły wysłać do Ciebie prywatnej wiadomoścu.

Jak dodać użytkownika do listy przyjaciół/wrogów?

Należy kliknąć na profil danego użytkownika, a następnie z listy "akcja" wybrać odpowiednią opcję.

Jak zarządzać listą przyjaciół/wrogów?

Aby usunać danego użytkownika z wybranej listy wejdź w "moje konto" i przejdź do odpowiedniej zakładki.

Błąd przy edycji adresu e-mail : "Pole e-mail musi posiadać unikalną wartość"

Rejestrując się musisz podać unikalny adres e-mail tj. taki, który nie jest dopisany do jakiegokolwiek konta użytkownika w naszym serwisie (to samo tyczy się loginu/nazwy użytkownika). Analogicznie przy zmienianiu adresu e-mail przypisanego do swojego konta.

Czemu nie zapamiętuje mnie pomimo naciśnięcia "zapamiętaj mnie"?

Z zasady, "zapamiętaj mnie" może działać tylko na jednym urządzeniu. Dlatego nie masz możliwości "zapamiętania się" np. na telefonie oraz na komputerze.

Ostatnia aktualizacja: 20.03.2017

reklama

reklama